torsdag 16. august 2012

Lilla kjole ferdig

Etter 10 dagar med iherdig strikking blei den lilla kjolen ferdig. Så fort har eg ikkje strikka ferdig eit plagg på veldig lenge. Ein stor del av han blei strikka mens 86 mil fauk forbi på veg til og frå Vestlandet - ein ekte strikkar let jo ikkje eit slikt høve til å få strikka gå frå seg. No startar skuleåret att, og det betyr at det atter kjem til å dukke opp norsktekstar og historieprøver i store dungar, så det er lite truleg at tempoet på det neste prosjektet kjem til å bli så høgt.

Slik ser kjolen ut. Fargen stemmer ikkje heilt, han er litt mørkare enn biletet viser. Modellen er dessverre så skummamjølkbleik. Garnet er Muskat.Eit anna prosjekt har også blitt ferdig denne veka. Dette er nok ein vest som er tenkt brukt på jobben sidan det av og til kan vere litt kjølig der. Vesten er strikka i Sandnes Mini Alpakka og har vore ferdig ei god stund. No i sommar blei det endeleg ein bytur, og på Sommer møtte eg ein av mine tidlegare elevar som straks viste meg kva slags knappar som var perfekt til denne. Observante lesarar vil sjå at plenen til Strikkerska skulle vore klipt, men ho er altfor oppteken med å strikke til å tenkje på det...Eit nytt prosjekt er sjølvsagt allereie på pinnane. 20 nøste med Muskat i ein fantastisk raudfarge skal bli jakke etter kvart. Som de skjønar, så er Strikkerska i det egoistiske hjørnet for tida og strikkar berre til seg sjølv. Det går nok over etter kvart.

Denne blir neppe ferdig på 10 dagar, for her er det mønster både frå retta og vranga. For dei som lurer, så er oppskrifta her.


3 kommentarer:

 1. Flott kjole! Den vesten var veldig fin. Har du link til oppskriften på den?

  SvarSlett
 2. Nydelig kjole, og artig å lese om "tilblivelsen" :)
  Har strikka samme vesten, deilig plagg. Mye fint her, kommer igjen :)

  SvarSlett
 3. Oppskrifta til vesten ligg ikkje på nett, men du kan finne han i dette heftet: http://www.sandnesgarn.no/hefter/dame/1110-mix-dame-9041110

  SvarSlett